Första veckan över

Vi pausar efter en intensiv vecka. Patrick, Paula och Janne.

Vi pausar efter en intensiv vecka. Patrick, Paula och Janne.

I fredags avslutade vi en intensiv vecka med rivningsarbete. Janne, Paula, Pernilla och jag har haft en vecka full med överraskningar, besvikelser och skratt. Vi gick i mål med det vi föresatt oss trots att det blev lite mer jobb än vad vi trott. Vi har träffat många, professionella hantverkare, förbipasserande, grannar med flera som fått en första inblick i vad det här projektet handlar om: Att skapa och om att göra det tillsammans. Vi inser förstås att även om vi äger och tar ansvar för fastigheten så är inte platsen vår. Vi lånar den ett tag och klär den i en dräkt av möjligheter. (I ärlighetens namn ser det mer ut som den rivningsplats det är. Ledsen för det Karin!).

Vi som gör det här bär på en vision. Att göra något vackert, vänligt och vansinnigt roligt. För oss och för alla andra. Det är därför som du är en viktig del av det här projektet. Du som drömt om att göra något här, som gått förbi Mimer och låtit dina tankar skena iväg och börjat drömma. Det är det som det här projektet handlar om. Du är välkommen att berätta om hur du tänker dig att det här huset ska fungera. För det är du som ska besöka det så småningom!

I veckan kom Viktor Lundberg förbi. Han bor i vanliga fall i Stockholm, men har tidigare tillsammans med sin far verkat i huset. Nu var han på besök i Strängnäs och tänkte mest komma förbi och se hur det gamla huset mådde. Där hittade han oss i färd med att spackla håligheter. Viktor berättade att han drömt om att göra Mimer till en hacienda (!).  Men eftersom huset då inte var till salu blev det inget av hans planer. Viktor, om du läser detta posta gärna en länk till dina ritningar. Vi skulle jättegärna vilja se dem!

Nu tar projektet en paus medan rörmokare ska in och byta rören i huset. Vi har bilat golvet så det är bara att sätta igång!

Annonser
Detta inlägg publicerades den 22 juli, 2012 kl. 11:59 och är kategoriserat under Rivning. Bookmark the permalink. Följ alla nya kommentarer här med RSS-flödet för detta inlägg.

2 tankar om “Första veckan över

 1. Viktor skrev den :

  Hej! Här är jag!

  Ni gör ett grymt jobb, riktigt kul att det äntligen blir något bra av en fantastisk fastighet och plats!

  Hur vill ni ha ritningarna?

  Kör hårt och ha det super!

  Viktor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: